fallback

Tурските власти са хванали над 500 мигранти в граничещата с България провинция Одрин

Те са от Сирия, Пакистан, Палестина, Афганистан, Иран, Алжир, Тунус, Ирак и Бангладеш

10.09.2016 | 15:12 Автор: Ирина Георгиева

Властите в Турция са предотвратили пресичането на границата с Гърция на повече от 500 мигранти за периода между 2 и 9 септември, предадоха Anadolu Agency и "Фокус".

534 мигранти са заловени в провинция Одрин, която освен с Гърция граничи и с България, уточни източник, пожелал анонимност.

Задържаните мигранти са от Сирия, Пакистан, Палестина, Афганистан, Иран, Алжир, Тунус, Ирак и Бангладеш. Те са били транспортирани в център за репатриране на бежанци в Одрин и са изправени пред депортация в родините им.

Междувременно преди дни стана ясно, че от края на септември смесени българо-гръцки патрули ще охраняват българо-гръцката и българо-турската граница срещу нелегалното влизане на бежанци.

Тази договореност е била постигната по време на визитата на гръцкия министър на вътрешните работи и гражданската защита Никос Тоскас в София по покана на българския министър Румяна Бъчварова.

В сегашната ситуация по границата ни съществуват участъци, които не се охраняват физически и които се използват за трафик на мигранти, твърди гръцкият вестник "Катимерини".

fallback
Още от Свят
fallback