fallback

Путин и Обама обсъдиха ситуацията в Сирия и Украйна

Срещата продължи повече от час и половина

05.09.2016 | 12:05

Без споразумение приключи срещата между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на Съединените щати Джон Кери, която се проведе в Международния изложбен център в Ханджоу.

По-рано американският президент Барак Обама заяви, че не смята за особено вероятно сключването на споразумение с Русия за изход от конфликта в Сирия. Той изтъкна, че между двете държави има сериозни разногласия относно конкретните стъпки, които трябва да се предприемат, за да се сложи край на гражданската война в Сирия.

Имало различия и за това срещу кои от воюващите групировки трябва да бъдат насочени въздушните удари. Постигането на споразумение за предоставяне на помощ в Алепо и най-малко частично спиране на руските и сирийски бомбардировки изглеждаше вероятно в неделя, преди разговорите да се сринат.

Американски официални лица обвиняват Русия, че отстъпва от вече договорени въпроси, които Вашингтон отказва да преразгледа. Междувременно руският президент Владимир Путин и американският му колега Барак Обама обсъдиха конфликтите в Сирия и Украйна. Двамата разговаряха в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Китай.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков посочи, че срещата е продължила по-дълго, отколкото е било планирано.

 Тя била на "четири очи“, като пресаташетата на двете страни не дадоха допълнителна информация какво се е случило на нея.

 

fallback
Още от Свят
fallback