ФБР разсекрети документи от разследването срещу Клинтън

Кандидатът на демократите за Белия дом е разказала, че не си спомня инструкциите за боравене с деликатна информация заради мозъчно сътресение

03.09.2016 | 16:33 Редактор: Мария Аладжова
ФБР разсекрети документи от разследването срещу Клинтън

ФБР публикува документи от разследването на скандала с имейлите на кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън.

Федералните власти оповестиха публично информация за това как е бил инсталиран сървърът в дома на бившия държавен секретар, от който тя е изпращала секретни електронни писма.

През последните месеци в САЩ възникна голям обществен интерес във връзка използвания от Хилари Клинтън частен сървър. Според нейния щаб това е опит на опонента ѝ - кандидатът на републиканците Доналд Тръмп, да я дискредитира в надпреварата за Белия дом.

Според документите Клинтън е казала пред ФБР, че заради сътресение на мозъка, което е претърпяла през 2012 година, не си спомня всички инструкции, които е получила за боравене с деликатна информация. 

През юли, след разследване, продължило близо година, Федералното бюро препоръча да не се предприема наказателно преследване срещу нея, а правосъдното министерство закри случая.