fallback

Дилма Русеф със защитна реч пред Сената в Бразилия

Сенаторите гласуват дали отстраняването на президента да стане окончателен

29.08.2016 | 13:11 Автор: Тодор Петров

Отстраненият от длъжност президент на Бразилия Дилма Русеф ще направи изказване в своя защита пред Сената. Русеф ще отговори на обвиненията свързани с нарушения при управлението на бюджета на страната.

Очаква се речта на Дилма Русеф да продължи към половин час. След това и нейните привърженици, и нейните опоненти ще мога да й задават въпроси. Русеф е разследвана за нарушения във фискалните правила при управлението на бюджета на страната. 

Тя отрича вина и осъжда усилията на опонентите си да я свалят от власт. В събота сенаторите разпитаха двама свидетели на защитата на Русеф. Бившият финансов министър Нелсън Енрике Барбоса и професорът по право от университета в Рио де Жанейро Рикардо Лори заявиха, че Русеф не е нарушавала закона. Бразилското общество все още остава разделено по темата. 

"Русеф няма шанс. Според мен тя трябва да бъде отстранена, а Темер да стане президент", коментира Ренато Карвальо. 

"Надявам се да има икономическа промяна в Бразилия. Като бизнесмен страдах много последните 2 години заради рецесията. Надявам се новото правителство да промени положението и да подобри икономиката", сподели местен бизнесмен. 

Сенаторите ще гласуват след днешната реч на Русеф дали да бъде свалена от поста. 54 от 81 сенатори трябва да гласуват срещу нея, за да направят процедурата по импийчмънт окончателна.

 

fallback
Още от Свят
fallback