fallback

Украинците не искат или не могат да изпълняват Минските договорености, заяви Путин

Не могат да обяснят на народа си съществените грешки в социално-икономическата политика, смята руският президент

19.08.2016 | 18:46 Автор: Луиза Божинова

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Киев е предприел опит за диверсия в Крим заради своето нежелание или неспособност да изпълнява споразуменията от Минск.

"Ясно е защо бе направено това - защото украинците не искат или не могат по някакви съображения да изпълняват Минските договорености", каза Путин по време на заседание с членове на руския Съвет за сигурност, което се състоя на анексирания Кримски полуостров. "И не могат да обяснят на собствения си народ съществените грешки в социално-икономическата политика", добави той.

При откриването на съвещанието президентът на Русия подчерта, че на него ще бъдат обсъдени допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на Крим. Владимир Путин  изрази надежда, че провокационните действия от страна на Киев няма да станат негов "окончателен избор" и че у украинската страна "ще надделее здравият разум".

"Ние не искаме да съкращаваме нашите отношения въпреки нежеланието на днешната власт в Киев да имаме пълноценни дипломатически отношения на равнище посланици", заяви Путин, цитиран от ТАСС. Той отбеляза, че руската страна ще създава "възможности за контакти и тяхното поддържане" и съобщи, че е назначил свой представител "по развитието на търговско-икономическите, научните и техническите връзки с Украйна".

fallback
Още от Свят
fallback