Нощното метро в Лондон отворя врати тази вечер

"Истински се вълнувам да го пробвам", сподели кметът на британската столица

19.08.2016 | 14:40
Нощното метро в Лондон отворя врати тази вечер

Тази вечер в полунощ стартира първото нощно метро в Лондон. Изминаха три години, откакто бе оповестено на плана за него. Един от първите пътници ще бъде кметът на британската столица Садик Кан

В петък и събота през нощта ще се движат влаковете, като в началото това ще бъде само по две от линиите – "Виктория" и "Сентрал". 

По план се очертаваше проектът да стартира през септември 2015 г., но поради многото стачки заради заплащането, се наложи отлагане с близо година. 

Транспортните власти в Лондон уточниха, че има изключително голяма нужда от нощно метро, тъй като през уикендите броят на пътниците се е увеличил със 70 процента от 2000 г. насам.

Предвижда се постъпленията от новата транспортна услуга да бъдат приблизително 6,4 милиарда паунда до 2030 г. Очаква се да бъдат наети около  500 000 нови работници. 

Кметът на Лондон сподели пред медиите, че е истински развълнуван заради нощното метро.

"Много хора се нуждаят от транспорт късно през нощта, като лекари, медицински сестри, портиери, охранители, но това е добре новина и за бурния нощен живот в града", подчерта кметът на британската столица.