Банди от Източна Европа доставят оръжия на всички желаещи, дори и на терористи

Ислямистки терористични клетки и "вълци-единаци" смятат автоматичните оръжия за най-добрия начин за масови убийства

07.08.2016 | 11:32 Редактор: Ирина Георгиева
Банди от Източна Европа доставят оръжия на всички желаещи, дори и на терористи

Докато службите за сигурност във Великобритания алармират, че Лондон е потенциална мишена на терористите, то банди в Източна Европа твърдят, че търсенето на предлаганите от тях оръжия в Европа се е увеличило много за две години и са готови да доставят на всекиго, пишат телевизия Sky News и "Фокус".

Ислямистки терористични клетки и "вълци-единаци" смятат автоматичните оръжия за най-добрия начин за масови убийства по улиците, твърдят експертите.

Отворените граници на Европа означават, че оръжия може да бъдат пренасяни лесно до купувачите в Западна Европа. Автомат "Калашников", рядко използван от организираната престъпност, е най-предпочитаното оръжия, според бандите. 

От планините на Балканите, през огромните гори в Източна Европа, мрежи от банди имат достъп до милиони оръжия, складирани след годините на конфликти или са лесно откриваеми в райони на конфликти, като в Украйна. 

След месеци на преговори с румънска банда, Sky News е насочена към отдалечена част на страната за среща с членовете на банда, готови да покажат какво могат да доставят.