fallback

10-годишно сирийче загина докато участва във филм за войната

Броят на цивилните жертви в Алепо за последните 24 часа достигна 28 души

02.08.2016 | 13:56 Автор: Тодор Петров

Сирийско дете-актьор загина при поредните бомбардировки в Алепо. 10-годишното момче е участвало в документален филм за гражданската война в страната. Междувременно цивилните жертвите в Алепо през последните 24 часа достигнаха 28 души. Това обявиха от Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Сред убитите в два квартала на града, контролирани от правителствените сили, има шест деца и осем жени.

Спасителни екипи, работещи в контролирани от опозицията райони в Сирия, съобщиха, че късно в понеделник хеликоптер е хвърлил контейнери със задушлив газ в град Саракеб. Пострадали са 33 души, придимно жени и деца, съобщава говорител на Сирийската гражданска защита, цитиран от "Ройтерс".

Сериалът "Ум Абду от Алепо" беше заснет в Алепо въпреки войната там и беше излъчен по местен телевизионен канал през 2014 г. Той пожъна голям успех, защото всички роли в него, дори тези на възрастните, бяха поверени на сирийски деца. 

Сериалът разказваше историята на двама съпрузи, които понасят ударите на войната в северния сирийски град.  В по-лековит тон сериалът показваше как жителите на Алепо се справят с трудното ежедневие, как понасят режима на тока и водата. 

 

fallback
Още от Свят
fallback