fallback

Председателят на Демократическата партия в САЩ подаде оставка

Деби Васерман-Шулц се оттегля след скандала с изтеклата кореспонденция на Хилъри Клинтън

25.07.2016 | 13:25 Автор: Мария Аладжова

Председателката на Националната комисия на Демократическата партия Деби Васерман-Шулц заяви, че ще подаде оставка след края на партийния форум на демократите, който ще приключи на 25 юни.

Причината за оттеглянето на Шулц е скандалът с изтичането на електронната кореспонденция на Хилъри Клинтън, публикуван от WikiLeaks.

Заради изтеклата информация, републиканците, чийто кандидат и основен опонент на Клинтън е Доналд Тръмп, обвиниха бившата първа дама, че на практика си е гарантирала  избирането за президент от демократите на изборите миналия ноември.

Писмата потвърждават обвиненията, че ръководството на партията е имало фаворити през цялата кандидат-президентска кампания и дори е плащало на хора да влияят на интернет форуми в ущърб на Бърни Сандърс.

Полицията във Филаделфия затегна мерките за сигурност в града заради провеждането на конгреса на Демократическата партия. Това обаче не попречи на привърженици на отпадналия от надпреварата за Белия дом Бърни Сандърс, да организират мащабен протест срещу номинирането на Хилари Клинтън на партийния конгрес в града. 

Още по темата - във видеото:

 

fallback
Още от Свят
fallback