fallback

Яростни протести срещу Тръмп в Кливланд

Милиардерът направи впечатляваща поява в града, където беше подкрепен от делегати и членове на семейството му

21.07.2016 | 15:01 Автор: Мария Аладжова

Впечатляваща поява направи кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп в Кливлънд.

Той се появи с хеликоптер, който кацна в самото сърце на града, на фона на езерото Ери – впечатляващ и вероятно съвсем целенасочено търсен ефект, коментираха американските медии.

Вчера милиардерът получи официално номинацията си за надпреварата за Белия дом. Пред множеството делегати в Кливлънд в негова подкрепа говориха членове на семейството му, които предизвикаха огромен медиен шум с речите си. Съпругата на милиардера - Мелания беше обвинена в плагиатство веднага след изказването си при откриването на конгреса на републиканците, Оказа се, че тя е използвала части от речта на настоящата първа дама на САЩ Мишел Обама през 2008 година, когато тя говори пред конвента на демократите. Вчера близка сътрудничка на Тръмп - Мередит Макайвър, пое вината за преписаната реч.

Тя се извини писмено и обяви, че е предложила оставката си на милиардер, който обаче е отказал да я уволни. Речта на Доналд Тръмп младши също бе изпълнена с взети назаем фрази, коментира CNN.

Синът на милиардера копирал няколко изречения от статия на списанието Американски консерватор от миналия май, без да цитира изданието.

Междувременно протестите срещу Тръмп в Кливланд не стихват. Полицията е задържала най-малко 17 души за техния опит да запалят знамето на САЩ пред залата, където се провежда конгреса на Републиканската партия. Двама полицаи са били ранени при сблъсъците. ФБР заяви, че разследва отправените на конгреса призиви за линч на Хилари Клинтън заради загиналия по време на нейния мандат американски дипломати в Либия.

 

fallback
Още от Свят
fallback