fallback

Егейско море под строгия контрол на Гърция

Причината е, че "турските метежи" са се насочили към страната

21.07.2016 | 13:08

След информация, че турски военни метежници са се насочили с надуваеми лодки към гръцки остров, страната засили охраната на морската граница в Егейско море.

До този час няма информация за извършен опит на турски военни да влязат в гръцки териториални води, съобщиха от пристанищните власти. Засилена е охраната на остров Сими, който се намира само на 10 мили от турския бряг, защото се предполагаше, че там ще направят опит да влязат метежниците.

Всяко движение в Егейско море се следи от гръцките власти, които са в готовност да се намесят при възникнали ситуации.

Същевременно в повишена готовност са Армията и полицията в областта Еврос също са в готовност. Засилена е сигурността, защото там се намира сухопътната граница с Турция. 

Има риск военни, участвали в преврата, да се опитат да влязат на гръцка територия, в малки групи от двама или трима души, смятат гръцките власти. 

Турските военни, влезли нелегално в Гърция с хеликоптер, ще бъдат изправени днес пред съда в Александруполис Задържаните дори тази нощ бяха прехвърлени в Кавала от съображение за сигурност, а от рано тази сутрин подсилени полицейски части охраняват съдебната сграда в Александруполис. Турските медии очакват решението на гръцките магистрати пред сградата.

fallback
Още от Свят
fallback