fallback

Очевидец на атаката в Ница: Два пъти за една седмица ми се наложи да отбележа във Фейсбук, че съм добре

Свидетели на кървавия атентат разказват за преживяното

15.07.2016 | 14:17 Автор: Мария Аладжова

Свидетели на кървавата атака в Ниц продължават да разказват за преживяното от тях в нощта срещу петък.

“Бяхме седнали в стария град. Видях хора да бягат. Имаше паника в очите им. Опитах се да ги попитам какво става и един човек ми отговори - „Трябва да тръгваш. Полицията каза да бягаме“. Тръгнахме в същата посока, в която се движеше тълпата. По-късно от новините разбрах какво става", обясни пред BBC Колин Сривастава.

Друг очевидец на случилото се пък разказва: "На връщане от разходка по крайбрежната улица видяхме огромно множество от тичащи хора. Паника заля града. Оглеждах се за чичо ми. Бяхме се разделили малко преди това. Цареше хаос. Хората крещяха. Децата плачеха. Не разбирам много френски, чувах само как повтарят „суси,“ „суси“ от suicide".

"Тъкмо се върнах от сватбата на мой приятел в Далас, за да празнувам Деня на Бастилията. Чух пукот. Мислех, че са фойерверки и изведнъж хората започнаха да тичат в обратната посока и да крещят на френски. Тъжно е, когато два пъти за една седмица ми се наложи да отбележа във Фейсбук", сподели Кристен Кроуч пред CNN.

"Бяхме на балкона в хотелската стая със съпруга ми Тони. 14-годишния ни син беше с нас. Инстинктивно го сграбчих. Исках да бъда неговия щит, да го предпазя от това, което се случваше на улицата. Децата не бива да виждат подобни неща.Всичко продължи няколко минути и след това притихна. Последва тишина, а след това писъци и плач", спомни си Доминик Молин.

"Живея във Франция от 25 години. Отидохме да гледаме зарята за празника. Приятелката ми сграбчи ръката ми и започнахме да тичаме с останалите. Музиката беше шумна, не знаехме какво става. Знаехме само, че трябва да тичаме за живота си", разказват още свидетели.

 

fallback
Още от Свят
fallback