fallback

Франция обмисля да въведе данъчни облекчения за работещите на нейна територия британци

Мярката се налага след въвеждането на Brexit

07.07.2016 | 14:00 Автор: Мария Аладжова

Гласуването на референдума във Великобритания за излизане от ЕС засили апетитите на различни европейски финансови центрове, които се надяват да станат по-привлекателни спрямо лондонското Сити.

Банките и другите финансови компании, за които работят общо над 2 милиона души във Великобритания, обмислят възможността да се преместят, ако установените на британска територия компании изгубят правото си да продават финансови услуги в цяла Европа, след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз. За целта Париж планира да предложи на служителите на компаниите, които са чужденци, редица данъчни облекчения за период от 8, а не от сегашните 5 години.

Премиерът Манюел Валс потвърди и намаляването на корпоративния данък, който постепенно ще бъде сведен до 28% спрямо сегашните 33 на сто. Информацията идва на фона на новото дъно, което достигна британският паунд. Валутата отново е под психологическия праг от 1,30 долара, което за последно се е случвало през 1985 година.

След референдума във Великобритания британският паунд поевтиня с близо 14 процента спрямо американската валута заради опасенията на инвеститорите за състоянито на икономиката на Обединеното кралство след отделянето й от единния европейски пазар.

 

fallback
Още от Свят
fallback