fallback

Трима астронавти пристигнат на международния космически комплекс

Те ще прекарат следващите 4 месеца в Космоса

07.07.2016 | 13:30 Автор: Луиза Божинова

В събота сутринта астронавтите трябва да пристигнат на международния космически комплекс, който се намира в орбита на 400 километра над Земята. Тримата нови членове на екипажа на орбиталния комплекс ще прекарат в Космоса следващите 4 месеца. Рубенс, Иванишин и Ониши ще се присъединят към командира на станцията Джеф Уилямс и двамата му руски колеги, които са в околоземна орбита от март.

Модифицираният кораб "Союз МС" е резултат от цялостна модернизация на корабите от серията "Союз ТМА-М". Той разполага с нова командно-телеметрична система, способна да работи чрез спътници-ретранслатори "Лъч", с нова система за сближение и скачване и с друго по-съвършено оборудване.

В корабите от новата серия е подобрена системата за електрозахранване, а слънчевите батерии са по-мощни. В момента руските космически кораби са единствените, които извършват полети до Международната космическа станция, която е съвместен проект на 15 държави и е на стойност над 100 милиарда долара.

Американската космическа агенция НАСА се надява да възобнови полетите до орбиталния комплекс през 2018 година, след като преди няколко години спря от експлоатация космическите си совалки.

fallback
Още от Свят
fallback