fallback

Как да постигаме успех по-лесно?

Изследователи посочват три психологически метода, чрез които можем да се справяме по-добре с дадена задача

03.07.2016 | 10:27 Автор: Ирина Георгиева

Възможно е да има лесен начин, по който да повишим нивата си на изпълнение, показва ново проучване, а именно чрез положителен вътрешен диалог.

Проучването, публикувано в списание за Психология, разглежда как различни психологически техники оказват влияние върху успеха на някого, докато той играе различни игрови системи.

Участниците в изследването са около 44 742 доброволци на възраст между 16 - 92 години, които са били наети да проектират сайтове като на BBC Lab Великобритания.

Участниците са били инструктирани да използват един от три възможни психологически умения и подход за справяне със задачата, пише Business Insider.

Първият психологически метод е свързан с това да се използва въображението - с други думи участниците трябвало да се представят успешни в дадена ситуация.

Другият психологически похват бил участниците да си кажат на глас, че са в състояние да се справят с определена задача на по-високо ниво.

Третото психологическо умение, което трябвало да използват е било "ако - тогава план", при който участниците трябвало да планират начина, по който да постигнат резултат.

Всички участници били тествани после и по четвърти различен начин, включително анализиране, последствие, възбуда - контрол (как контролират емоциите си) и обучение (как преминават през процеса). 

Изследователския екип е открил, че участниците са постиганли най-много след като се използвали метода, при който си говорят сами. Те си казвали например: "Мога да подобря резултата си следващия път."

Следващата най-добра стратегия била, когато участниците си казвали: "мога да реагирам по-бързо следващия път."

Третият най-добър метод бил, при който участниците си представяли успеха.

Така че следващият път, когато нещо ви изглежда прекалено трудно, то просто проведете един вътрешен разговор със себе си и имайте вярата, че можете да се справите със задачата.

fallback
Още от Свят
fallback