fallback

Кой ще наследи Дейвид Камерън?

Британските букмейкъри откриха залозите кой ще се настани на Даунинг стрийт 10

28.06.2016 | 16:05 Автор: Василия Пейчева

След като в края на миналата седмица премиерът Дейвид Камерън обяви, че ще се оттегли през есента, британските букмейкъри откриха залозите за неговия евентуален наследник.

Най-спряганото име за наследник на Камерън на премиерския пост е това на бившия кмет на Лондон Борис Джонсън. Градоначалникът, който открито лобираше за лагера на Брекзита, има всички шансове да се настани в резиденцията на Даунинг стрийт 10, коментират експерти.

Финансовият министър Джордж Озбърн е другият възможен кандидат за поста, макар той категорично да отхвърли слуховете, че е евентуалният заместник на Камерън.

Според анализатори обаче той е най-подходящият избор, тъй като е твърд привърженик на оставането на Великобритания в Европейския съюз, а под неговото ръководство британската икономика отчете стабилен растеж.

Министърът на вътрешните работи Тереса Мей е друг вариант. Според букмейкърите шансове да се настани на Даунинг стрийт 10 има и правосъдният министър Майкъл Гоув.

Пред британски медии днес своето желание да бъде следващия премиер на Великобритания заяви и министърът на здравеопазването Джереми Хънт, който обяви, че "има сериозни намерения за поста".

 

fallback
Още от Свят
fallback