fallback

Интерпол зове за помощ в борбата с трафика на хора

В операция "Хидра" издирват 123 души, фигурира и името на българин

23.06.2016 | 17:30 Автор: Тодор Петров

Интерпол призова за помощ в идентифицирането на 123 души, заподозрени, че са трафиканти на хора. Операцията за борба с трафикантите на хора се нарича "Хидра" и включва 44 държави, както и европейското подразделение на полицейската организация Европол. 

"Залавянето на трафиканти е особено трудно, защото жертвите най-често отказват да дадат информация", обясни директорът на операцията Майкъл О'Конъл, цитиран от Reuters, съобщи БНР.

На сайта си организацията е публикувала снимки на 11 от издирваните трафиканти. Сред тях са румънката Мариана Кручереску, смятана за тартор на организирана група, прекарвала хора през унгарската и австрийската граница за 3 хиляди евро на човек. 

Фигурира и името на българина Кольо Георгиев Колев - заподозрян, че е прекарал нелегално от България до Австрия девет афганистански мигранти, двама от които загинаха при катастрофа в Унгария. 

По данни на Интерпол до май месец тази година трафикантите на хора са изкарали над пет милиарда долара от мигрантския приток към Европа. 

fallback
Още от Свят
fallback