fallback

Тръмп поиска пари за кампанията си

Клинтън го обвини във финансови машинации

22.06.2016 | 13:59 Автор: Ирина Георгиева

Милиардерът Доналд Тръмп официално поиска дарения президентската си кампания. Имейлът с молбата е прецедент, тъй като кандидатът за Белия дом до момента се финансираше до голяма степен с лични средства - около 46 млн. долара през миналата година.

В рамките на същинските президентски избори той значително изостава от своята съперничка от демократите Хилари Клинтън. Кампанията му е започнала през юни с около 1,3 млн. долара, докато тази на Клинтън има 42 млн. долара. 

Междувременно Хилари Клинтън заяви, че опонентът й в надпреварата за Белия дом Доналд Тръмп е неспособен да управлява икономиката на страната и ако милиардерът стане президенто то САЩ ще затънат в дългове. 

"Не можем да му позволим да доведе Америка до фалит, все едно е поредното от провалените му казина. Той направи състояние като подаде молба за банкрут и така излъга кредиторите си. Ще сложа край на тези практики", обеща Клинтън.

Тръмп отговори на критиките й в социалната мрежа Twitter, като нарече себе си "крал на дълга" и обеща да намали външния дълг на САЩ.

 

fallback
Още от Свят
fallback