fallback

Нови инциденти на Евро 2016

Феновете продължават със сблъсъците

14.06.2016 | 13:38 Автор: Ирина Георгиева

Нови инциденти с футболни хулигани във Франция. Двама румънци бяха арестувани след сбиване помежду си. Броят на задържаните фенове продължава да се увеличава, след като вчера десетки пренощуваха във френските арести. 

Конфликтът между румънците е започнал, след като група фенове на "Стяуа" са пребили председателя на фен клуба на "Динамо" Букурещ.

Общо деветима фенове са били задържани първоначално, но седем от тях са били освободени малко след инцидента.

По-късно запалянковци на "Динамо" са нападнали група привърженици на "Стяуа" в бар във френската столица. Няма сериозно ранени при инцидента.

Междувременно в интернет изтече запис на бой между английски и руски фенове направен с GoPro камера. На него се вижда как руските запалянковци влизат в сблъсъци с англичаните по улиците на Марсилия.

Над 100 футболни фенове са арестувани след безредиците. От началото на Европейското първенство във Франция английските хулигани създадоха сериозна работа на полицията. 10 от задържаните ще бъдат съдени по бързата процедура. Шестима британци, един австриец и трима французи са обвинени за безредиците в града.

Прокуратурата в крайбрежния град разкри, че около 150 руснаци са се измъкнали от арест, въпреки че двама техни сънародници са задържани за нахлуване на терена на "Стад Велодром".

UEFA вече осъди остро поведението на привържениците на Англия и Русия и заплаши двете държави с отстраняване от Евро 2016 при нови проблеми с техните фенове.

Борис Бъчваров обобщава:

 

 

fallback
Още от Свят
fallback