fallback

Хиляди почетоха жертвите от стрелбата в Орландо

Междувременно ФБР потвърди информациите, че Омар Матийн, който уби 49 души, е бил радикализиран по интернет

14.06.2016 | 13:25 Автор: Ирина Георгиева

Светът почете жертвите от стрелбата в Орландо. В града и други държави по света хора се събраха, за да се поклонят пред жертвите на атаката. 

Междувременно ФБР потвърди информациите, че Омар Матийн, който уби 49 души, е бил радикализиран по интернет.

С бдения в големите градове по света беше почетена паметта на жертвите от стрелбата. Хиляди се събраха в центъра на Орландо със свещи и цветя. 

"Те не го заслужаваха, това е отвратително. Иска ми се семействата да не страдат, това наистина е отвратително", заяви Линдзи Бордо.

В Лондон много хора се събраха в квартал "Сохо", приет за център на гей общността. На бдението бяха пуснати 49 балона за всеки от загиналите. 

Лекарите в Орландо все още се грижат за пострадалите при атаката, но по данни на медиците хомосексуалистите не могат да даряват кръв за ранените. 

В същото време стана ясни още факти около масовата стрелба. Директорът на ФБР Джеймс Коми увери, че не е имало никакви индикации Омар Матийн да е действал под ръководството на групировка извън Съединените щати или да е бил част от терористична мрежа. Матийн е попаднал в радара им през 2013 г., когато е работил в агенция за охрана и е направил обидни подмятания, които са разтревожили колегите му. След десетмесечно предварително разследване обаче случаят е бил приключен. 

Трагедията оказа влияние и на бизнеса с оръжия. През последния ден цените на акциите на производителите в бранша се покачиха.

 

 

fallback
Още от Свят
fallback