Стрелецът от Орландо е бил охранител

Бившата му съпруга го описва като психично нестабилен

13.06.2016 | 14:19 Редактор:
Стрелецът от Орландо е бил охранител
Стрелецът от Орландо е бил охранител

Стрелецът от Орландо е работил като охранител и е притежавал законно оръжие. Бившата му съпруга разказва, че той е искал да стане полицай и го описва като избухлив и психично болен човек. 

Омар Матийн е купил две огнестрелни оръжия през последната седмица. Не е бил включен в списъка с издирвани терористи, твърдят американските власти. От компанията, в която е работил съобщиха, че не са открити обезпокоителни данни за психичното му здраве. Бившата му съпруга Ситора Юсуфай обаче го определя като емоционално нестабилен и психично болен.

Бракът им продължил твърде кратко време – само 4 месеца. Ситора споделя, че семейството й я е спасило от Омар.
 
Матийн е бил разпитван от ФБР през 2013 г. и 2014 г. за връзки с ислямски екстремисти, но не са били установени доказателства за престъпна дейност.

Имамът в джамията във Флорида, която Омар е твърди, че бил много тих човек и рядко общувал с другите. 

"Спокоен човек изглеждаше. Бог знае какво се върти в главата му. Случилото се е голяма трагедия за всички нас. Ние сме в шок", коментира имамът Саид Шафийх Рахман.  

Жителите на Форт Пиърс, където е живеел Омар осъдиха престъплението. 

"Той е луд човек. Как може да извърши подобно деяние? Убийството по каквито и да било причини, било то на расова принадлежност, сексуална ориентация е нещо отвратително", заявиха те.

Пред апартамента, в който е живеел Омар има засилено полицейско присъствие. Правоохранителните органи търсят доказателства дали е бил свързан с радикална групировка.