fallback

Камерън: Патриотично мислещите да съхранят членството на Великобритания в ЕС

Еврозоната е пълна катастрофа, заяви от своя страна Найджъл Фарадж

08.06.2016 | 14:21 Автор: Ирина Георгиева

Британският премиер Дейвид Камерън призова "патриотично мислещите" британци да гласуват за оставане на Великобритания в Европейския Съюз. Това стана по време на дебата, посветен на Brexit заедно с лидера на евроскептичната Партия на независимостта Найджъл Фарaдж. По думите му излизането на Великобритания от Общността ще доведе до рецесия в страната. Фарaдж от своя страна заяви, че условията за членство в ЕС на Лондон са "прогнили".

"Мисля, че Великобритания вече има специален статут в ЕС. Ние не сме в Еврозоната, тъй като имаме собствена валута. Не сме в Шенгенската зона, тъй като запазихме суверенитета на границите си. Няма да приемаме каквито и да е било други предложения за близост с ЕС, тъй като условията за нашето членство в момента са най-добрите за Великобритания - осигуряват ни търговия, сътрудничество и ни помагат да работим с другите страни и да получим това, което искаме", аргументира се Камерън и продължи:

"Ако искаме да напуснем ЕС и да продаваме на единния пазар, ние ще трябва да спазваме правилата и регулациите, които налага Брюксел, но тогава ние ще сме като всяка друга държава, искаща достъп отвън без право на мнение. Това не е прието за петата най-голяма икономика в света. Имаме нужда да бъдем вътре в ЕС, да се борим и да отстояваме британските интереси. Не сме нация, която се отказва лесно, ние се борим и отстояваме позициите си."

Еврозоната е пълна катастрофа, заяви от своя страна Фарадж.

"Вижте какво направиха само с Гърция и с държавите от Средиземноморието. Мигрантската криза в момента не просто разделя държавите, но предизвиква разделение и вътре в тях, което доведе до съвсем нов начин на водене на политика. Парите свършиха и в същото време, те се подготвят за дена след нашия референдум. Едва тогава се очаква да направят изявление за европейската армия и за увеличаване на европейския бюджет. Този проект всъщност не е работещ и ние не трябва да сме част от него", призова той.

Референдумът, на който британците ще решат дали да напуснат или да останат в Евросъюза, ще се проведе на 23 юни.

 

fallback
Още от Свят
fallback