Строги мерки по време на Евро 2016

Пътуващите да се заредят с търпение

07.06.2016 | 15:19
Строги мерки по време на Евро 2016

Гражданите, които ще пътуват зад граница за лятна почивка, да се запознаят със особеностите на конкретната страна, като се регистрират за услугата „Пътувам за” на Интернет сайта на Министерство на външните работи. Този съвет публикуваха на страницата си от ведомството. „Пътувам за” е услуга, която ви помага да се информирате, но и данните, които сте дали при регистрация, ще бъдат в полза на съответното посолство при необходимост да реагира адекватно.

Препоръчително е гражданите да се сдобият предварително с информация за актуалната атмосфера в държавата, която ще посетят. Да проверят валидността на личните си документи и да ги съхраняват по време на пътуването, а при пътуване с автомобил да заплащат пътните такси на съответната страна. Препоръчват при необходимост хората да се обръщат за помощ към българските дипломатическите представителства, които са изброени, заедно с адреси и телефони за връзка в сайта на ведомството, отдел „Пътувам за..”

[related_articles]

Съвети се дават и за предстоящото Европейското първенство по футбол във Франция - от 10 юни до 10 юли. „Бъдете подготвени за засилени проверки, както по граничните пунктове, така  и при влизане в стадионите и „фен-зоните“, гласи съобщението.  Възможността да стигнете до стадиона ще бъде контролиран на два етапа- в периметъра на стадиона и на входа за билети.  Призовават също при необходимост да наберат тел. 112 без колебание.