fallback

Самолет на EgyptAir изчезна тази нощ от радарите

Той е изпълнявал полет от Париж за Кайро, а на борда има 69 души

19.05.2016 | 07:11 Автор: Ирина Георгиева

Самолет на авиокомпания "EgyptAir" изчезна тази нощ от радарите, пише USA Today. Той е изпълнявал полет от Париж за Кайро.

"Информиран източник съобщава, че полет МС804, който е излетял от Париж в 23:09 , запътил се към Кайро, е изчезнал от радара", пише в съобщение в социалната мрежа Twitter, публикувано от авиокомпанията, цитирана от Агенция "Фокус".

На борда на самолета има 69 души - 59 пътници и 10 души екипаж. Машината е изчезнала преди да навлезе в египетското въздушно пространство. 

Полетът е излетял от френската столица с половин час закъснение след планираното време - в 23:21 часа. Той е трябвало да продължи три часа и половина и да пристигне в Кайро в 2:55 местно време, с 15 минути закъснение. 

Според информация на BBC последно пилотите на полет MC804 са се свързали с диспечерите в египетската столица, докато машината се е намирала на 11 хил. метра височина над източната част на Средиземно море.

По данни на източник на EgyptAir самолетът е изчезнал от радарите самолетът е изчезнал малко след като е навлязъл над въздушното пространство на Египет или 10 минути преди да кацне на международното летище в столицата Кайро. 

От авиокомпанията потвърдиха информацията за изчезнали самолет като уточниха, че пилотите не са дали никаква индикация за проблеми на борда при разговорите си с контролната кула в Кайро. В съобщение в Twitter се твърди обаче, екипажът е съобщил за дим излизащ изпод пилотската кабина преди да бъде изгубена връзката.

 

An informed source at EGYPTAIR reported that EGYPTAIR Flight No MS 804 has lost communication with radar tracking system at 02:45 (CLT)

— EGYPTAIR (@EGYPTAIR) 19 май 2016 г.
fallback
Още от Свят
fallback