fallback

Десетки загинали и около 50 ранени при атентати в Багдад

На пазар в северния квартал "Аш Шааб" са загинали седемнадесет души, а други шест - в южния квартал "Ар Рашид"

17.05.2016 | 13:53 Автор: Луиза Божинова

Най-малко 23 души са загинали, а близо 50 са ранени при две бомбени нападения в Багдад, съобщиха източници от местната полиция и здравните служби, цитирани от Ройтерс.

На пазар в северния квартал "Аш Шааб" са загинали седемнайсет души, а 28 са били ранени. В същото време при взрив на кола бомба в южния квартал "Ар Рашид" бяха убити шест и ранени 21 души.

Засега никой не е поел отговорност за нападенията. Терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) обаче обяви, че е извършила атаки в Багдад и околностите му миналата седмица, при които бяха убити над сто души, отбелязва агенцията.

Бойци от ИД днес са атакували контролни пунктове на иракската армия и шиитското опълчение в западната иракска провинция Анбар, предаде ТАСС.

Атентатори самоубийци взривили 11 коли бомби близо до позициите на военните в Румейла (на 70 км от Багдад), в резултат на нападението са загинали 60 войници, а най-малко 150 са ранени, информира телевизия "Ал Джазира". Извадени от строя са 30 военнотранспортни средства.

Терористичната атака бе извършена на фона на съобщенията за подготвяна военна операция за отвоюването на град Мосул от ИД.

fallback
Още от Свят
fallback