fallback

3 млн. паунда загуба заради фалшива бомбена заплаха

Фалшива бомба е причината за евакуацията на зрителите на стадион "Олд Трафорд" в Манчестър.

16.05.2016 | 13:32 Автор: Ирина Георгиева

Фалшива бомба е причината за евакуацията на зрителите на стадион "Олд Трафорд" в Манчестър. След подадения сигнал сапьори извършиха контролиран взрив на стадиона. Оказало се е, че устройството е забравен макет на бомба след проведено антитерористично учение на униформени на стадиона. 

Властите в Манчестър назначиха спешно разследване на случая с бомбената заплаха на "Олд Трафорд". Кметът на града Тони Лойд определи случилото се като фиаско заради създадената суматоха.

Последният мач на "Манчестър юнайтед" за сезона във Висшата лига срещу "Борнемут" трябваше да се състои в неделя. Заради съмнително устройство на "Олд Трафорд" зрителите бяха евакуирани и последва контролиран взрив. Много от тях останаха спокойни въпреки бомбената заплаха.

"Чувствам се много спокоен и няма никаква паника. 10-годишната ми дъщеря беше уплашена и искаше да се приберем вкъщи. Опитахме се да я успокоим, но като цяло всичко беше спокойно", разказа фен на "Манчестър юнайтед".

Мачът е пренасочен за вторник в 22.00 часа българско време. Изчисленията показват, че случилото се ще струва на "Манчестър юнайтед" около 3 млн. паунда.

 

fallback
Още от Свят
fallback