Рекорден брой звезди ще минат по червения килим в Кан

Новият филм на Уди Алън ще открие фестивала тази вечер

11.05.2016 | 15:47 Редактор: Василия Пейчева
Рекорден брой звезди ще минат по червения килим в Кан

Филмът на Уди Алън "Cafe Society" ще открие филмовия фестивал в Кан тази вечер. На шейсет и деветото издание на един от най-големите празници на киното ще присъстват рекорден брой звезди, които се очаква да минат по червения килим.

Мерките за сигурност също са засилени заради неотдавнашните атентати на Стария континтент.

Първи по килима ще преминат звездите на новия филм на Уди Алън Джеси Айзенбърг и Кристен Стюарт. Макар никога да не е бил част от конкурсната програма, 80-годишният американски режисьор е любимец на фестивала, а това е третият път, в който го открива със свой филм. В "Cafe Society" Айзенбърг играе млад мъж, който търси късмета си в Холивуд в средата на 30-те години на миналия век.

Големият конкурс тази година също е изпълнен с любимци и лауреати на Златната палма. Такива два пъти са братята Дарден, които ще покажат "Непознатото момиче", Кен Лоуч, който идва с "Аз, Даниел Блейк", румънският режисьор Кристиан Мунджиу.

Режисьорите от конкурса ще се борят за благоволението на журито с председател режисьора на "Лудия Макс" Джордж Милър. В него влизат още Ванеса Паради, Кирстен Дънст, Доналд Съдърланд и други.

Специална охрана ще контролира входовете на фестивалния комплекс, а стотици полицаи - улиците на френския град.