fallback

Путин: Операцията в Сирия не мина безпроблемно

Ситуацията в страната остава сложна въпреки примирието

10.05.2016 | 16:57 Автор: Мария Аладжова

Руският държавен глава Владимир Путин заяви, че военната операцията в Сирия не е минала безпроблемно, предаде РИА Новости.

"При операцията в Сирия бяха отчетени няколко проблема, недостатъци. По всеки въпрос следва да бъде извършено най-подробно разследване. Имам предвид професионално разследване, най-обстоен анализ, а след това трябва да бъдат взети мерки за отстраняване на тези проблеми. Това ще позволи да се коригира по-нататъшната посока на развитие и да се усъвършенстват образците на военните техники", каза Путин при откриването на серията от заседания в Сочи с военните и ръководството на руския отбранително-промишлен комплекс.

По думите на президента, за времето на операцията в Сирия, руските войски са успели да освободят над 500 населени места, извършили са над 10 хил. и са ударили над 30 хил. цели.

Антитерористичната операция продължи над 5 месеца. 

Въпреки подписаното споразумение за мир обаче, ситуацията в Сирия все още остава сложна, призна Путин. Той изрази надежда, че сътрудничеството със САЩ ще доведе до фундаментални промени в страната.

fallback
Още от Свят
fallback