120 арестувани при най-мащабния гангстерски арест в Ню Йорк

Задържаните са обвинени за 39 убийства, участие в престрелки, продажба на наркотици, кражби, изнасилване, измами и рекет

28.04.2016 | 14:19 Редактор:
120 арестувани при най-мащабния гангстерски арест в Ню Йорк
120 арестувани при най-мащабния гангстерски арест в Ню Йорк

В Ню Йорк бе извършен най-мащабният арест на членове на гангстерски банди. При акцията, определена като най-големия удар срещу организираната престъпност в историята на града, са задържани близо 120 души.

Властите обявиха, че са елиминирани две банди – 2 Fly YGz и The Big Money Bosses, които са обвинени, че сеят хаос по улиците в Северен Бронкс в продължение на години. Те са извършители на редица актове на насилие.

"С гордост искам да обявя, че днес извършихме най-мащабната акция срещу бандите в историята на Ню Йорк. Две враждуващи гангстерски групировки вече няма да са по улиците на града ни и да всяват ужас. Надяваме се, че улиците на града ни ще станат по-безопасни след задържането на членовете на тези банди", заяви главният прокурор Прийт Бхарара.

Според полицията в Ню Йорк двете банди са разраснали организацията си за продажба на оръжия и наркотици в национален мащаб, поради което нюйоркската полиция си е сътрудничила активно с ФБР.

Задържаните са обвинени за 39 убийства, както и за участие в престрелки, продажба на наркотици, кражби, опити за изнасилване, банкови измами, пласиране на фалшиви пари и рекет.