Невероятна постъпка: Пилот обърна самолет заради последно сбогом с внук

Двойка била готова да замине за Австралия, когато получила лошата новина, че внукът им е в интензивно отделение и трябва да отидат там

12.04.2016 | 15:00 Редактор: Ирина Георгиева
Невероятна постъпка: Пилот обърна самолет заради последно сбогом с внук

Пилот обърна самолет, за да може двойка да слезе и да вземе последно сбогом с внука си. Случката се разиграла на летището в Манчестър в края на март, пише Independent.

Туристическият агент от Брадфорд Беки Стивънсън разказа как клиентите й били готови да заминат за Австралия през Абу Даби, когато получили лошата новина, че внукът им е в интензивно отделение и трябва да отидат там.

"Показаха съобщението на екипажа, който говори с пилота и така той реши да обърне самолета и го закара обратно до гейта за качване", разказа Стивънсън.

Двойката тъкмо изключвала телефоните си, когато видели, че имат пропуснато повикване от зет си, пише в."24 часа". Екипажът бързо организирал взимането на багажа на двамата. Внукът им е починал на следващия ден, 31 март.

Туристическият агент съобщи, че двойката, пожелала анонимност, била много благодарна за възможността да се сбогува с внука си. Стивънс дори написа пост във Facebook страницата на авиокомпанията, в който благодари на пилота, а постъпката му бе определена като „наистина невероятна”. 

От авиокомпанията отговориха, че двойката може да използва повторно билетите си за бъдещо пътуване до Австралия.