fallback

Камерън публикува данните от данъчните си декларации

Премиерът създава британска работна група за разследване на разкритията на Panama Papers

10.04.2016 | 11:04 Автор: Мария Аладжова

Британският премиер Дейвид Камерън оповести данните от данъчните си декларации в опит да внесе прозрачност по казуса с офшорния фонд, създаден от баща му Иън Камерън, предаде Reuters.

Скандалът избухна след разкритията на Международния консорциум на разследващите журналисти по казуса Panama Papers, в което излязоха редица имена от световния политически елит.

Камерън предприе необичайната стъпка да разкрие обикновено поверителната информация, след като заяви, че е трябвало да следи по-внимателно как семейството му урежда плащането на данъците си.

Междувременно телевизия SkyNews съобщи, че Дейвид Камерън е получил като подарък от майка си Мери 200 000 паунда, в допълнение към 300 000 паунда, които е наследил от баща си, Иън, който почина през 2010 година, предаде БНР. 

Посочва се, че двата превода от по 100 000 паунда, направени от майка му, може да са позволили на семейството на премиера да си спести данъци за 80 000 паунда.

Камерън обяви, че създава работна група за разследване на разкритията на "Панамските документи", която ще обединява най-добрите британски експерти. В нея ще участват агенти на британските данъчни служби, на Националната агенция за борба с престъпността, подкрепяни от Службата за борба с финансовите измами и на финансовата надзорна служба. Работната група ще получи 10 милиона лири, за да започне работа.

fallback
Още от Свят
fallback