fallback

Атакуваха италиански журналисти в опасния квартал "Моленбек"

Постоянното присъстивие на медии там изнервя местните жители

04.04.2016 | 14:03 Автор: Тодор Петров

Екип на италианския канал SkyTG24 бе атакуван от непознати в опасния квартал "Моленбек" в Брюксел, съобщиха от медията. Разпространено бе и видео, на което се вижда, как трима младежи блъскат оператора и опитват да прекъснат директното предаване. Журналистката Джована Панкери е принудена на няколко пъти да сменя позицията си на площада, преди да успее да довърши репортажа си. 

"Моленбек" е известен от с концентрацията си на мюсюлмани, а в квартала често се провеждат акции на полицията и спецчастите. Панкери разказва, че многократно е правила репортажи от това място, но за първи път й се случва нещо подобно. 

"Бяха три момчета, на които по-рано обяснихме, че това ще е последният репортаж. По време на живата връзка обаче, един от тях се приближи към оператора и опита да отскубне от него камерата, като го блъскаше", разказва Джована Панкери.

Според медията хората от "Моленбек" са изнервени и напрегнати от всекидневните репортажи и постоянното присъствие на журналисти. Малко след случая друга група се приближила до екипа на Sky и се извинила за инцидента, като хората са категорични, че не това е лицето на квартала. 

fallback
Още от Свят
fallback