fallback

Поне 50 симпатизанти на ИД работят на летището в Брюксел

Сред персонала има много хора, които по време на атентатите в Париж са аплодирали събитията

31.03.2016 | 17:00 Автор: Ирина Георгиева

Най-малко 50 души на летището в Брюксел имат положително отношение към "Ислямска държава"(ИД), съобщи в. Nieuwsblad, позовавайки се на полицейски източници, предаде ТАСС. 

Още по темата

Според синдикат на полицейската охрана там тези служители открито изразяват симпатии към ИД. Те са предимно ангажирани с почистване, търговия и сортиране на багаж. Въпреки това, някои от тях имат достатъчно достъп, за да могат да се качат на борда на самолет, пише Агенция "Фокус".

"Сред персонала, който товари багажите, явно има много хора, които по време на атентатите в Париж са аплодирали събитията. Наши колеги са станали свидетели на това", коментира председателят на синдиката на полицаите в "Завентем" Венсан Жил, цитиран от RTL.

В отворено писмо до медиите синдикатът на полицията предупреждава, че преди атентатите на летището там са идвали мъже, преструващи се на туристи, които са разузнавали слабите места в охраната. Когато е направена проверка, се оказало, че някои от тях са с досиета и дори са пътували до Сирия, допълват от БНР. Според полицейската охрана обаче техните сигнали са били пренебрегнати от службите за сигурност. 

Полицаите продължават да заплашват със стачка, ако не се инвестира в повече персонал и мерки за сигурност на международното летище в Брюксел, което остава затворено за неопределено време.

fallback
Още от Свят
fallback