Пътниците на похитения египетски самолет се завърнаха

Никой не пострада при инцидента, който бе описан от властите като любовна драма

30.03.2016 | 16:50 Редактор: Ирина Георгиева
Пътниците на похитения египетски самолет се завърнаха

Пътниците от похитения вчера самолет на египетските авиолинии се прибраха невредими в Кайро. Те пристигнаха на летището в столицата със специален полет.....

На борда на самолета за Кайро бе и египетският министър на авиацията Шериф Фатхи. Всички благополучно завърнали се пътници от полета на EgyptAir бяха посрещнати на международното летище в египетската столица от премиера Шериф Исмаил.

Още по темата

"След като излетяхме не знаехме какво точно се случва. Видяхме само, че екипажът е доста притеснен. Попитахме дали не се случва нещо със самолета, но бяхме помолени да запазим спокойствие", разказа Исмаил.

"Похитителят бе доста спокоен. Когато един от пътниците го помоли да си направи селфи с него, той му позволи", добави Ноха Салех.

Похитителят, бе идентифициран като египетския гражданин Сейф Елдин Мустафа. Той бе опасан с фалшив „самоубийствен пояс” и заплаши екипажа на полет MS181, пътуващ от Александрия за Кайро, и го отклони към Кипър. Лайнерът кацна на летището в Ларнака.

Впоследствие мъжът се предаде на кипърските власти. Никой не пострада при инцидента, който бе описан от властите като любовна драма. Очаква се нападателят да застане пред съда в Кипър още днес.