fallback

Блондинки мятат коси около братята Абдеслам

Терористите от Париж хванати по време на купон в нощен клуб в Белгия

29.03.2016 | 12:26 Автор: Луиза Божинова

Клип от нощно заведение в Брюксел, на което братята Салах и Брахим Абдеслам танцуват и се забавляват в компанията на жени, излезе в Интернет. Видеото е от февруари 2015 година и се разпространява от белгийският сайт vtm.be.

На 18 март т.г белгийските власти задържаха най-издирваният престъпник в Европа Салах Абдеслам, обвинен в подготовката на терористичните атентати в Париж. 

Преди дни той категорично отказа да дава показания, като преди това твърденията на терористът в повечето случаи са били противоречиви и не са съответствали на установените факти.

Абдеслам е признал, че е носил пояс на шахид, но не се е самозвривил, след като е откарал останалите самоубийци до местата за атаките. Вместо това, се скрил в метрото и заедно със свой приятел е отпътувал за Белгия.

Абдеслам е заявил още, че след терористичните атаки в Париж е звънял само на един човек, а всъщност службите са засекли няколко негови разговора.

Терористът отрича и това, че познава Наджим Лашрауи - един от самовзривилите се на летище "Завентем" в Брюксел. Но властите разполагат с доказателства, че двамата са пътували заедно. Освен това, Лашрауи е участвал в подготовката на парижките атаки, където е бил и Абдеслам. Това е потвърдено от откритата негова ДНК.

Припомняме, че на 13 ноември в предградието Сен Деми на Париж, близо до стадиона, на който се играе приятелски мач между Франция и Германия, трима нападатели се самовзривяват. По-късно се извършват нападения на още пет места във френската столица. 130 са жертвите на атентатите, а ранените са 350.

Брюкселските атентати избухнаха преди броени дни на летище "Завентем" и на метростанция "Малбек". При експлозиите загинаха 34 души, а над 240 бяха ранени.

fallback
Още от Свят
fallback