Летище "Завентем" остава затворено и утре

Достъпът до сградата, където се самовзривиха двама терористи самоубийци, е строго ограничен

24.03.2016 | 14:46 Редактор:
Летище
Летище "Завентем" остава затворено и утре

Летище "Завентем" в Брюксел ще остане затворено и утре. От управата на аеропорта посочиха, че достъпът до сградата, където се самовзривиха двама терористи самоубийци, е строго ограничен заради все още течащото разследване на атентатите.

Още по темата

Стена се е срутила в сградата на терминала на брюкселското летище "Завентем" като в момента се правят опити по възстановяването на залата за заминаващи пътници.

Говорител на аеропорта подчерта, че все още не може да се каже със сигурност дали полетите ще бъдат възобновени в събота. Летището ще работи само за товарни и частни самолети.

От управата на "Завентем" съобщиха, че пътниците, които не могат да напуснат белгийската столица заради затварянето на летищата са настанени във временни центрове. Около 800 души ще останат там докато авиокомпаниите им намерят начин да ги превозят до крайната им цел.

Междувременно от най-голямата германска авиокомпания Lufthansa съобщиха, че също преустановяват полетите до белгийската столица до 28 март. Мярката ще засегне и полетите на "Австрийски авиолинии".

Отмяната на полетите ще засегне стотици хиляди пътници, които планират да отидат при близките си за католическия Великден, на 27 март.

Сигурността по летищата в Брюксел бе допълнително затегната след атентатите от вторник като охраната бе подсилена с армейски части и бронирани автомобили. Пристигащите на терминалите минават през детектори, чекирането им се извършват по-бавно от обикновеното. Извършват се и проверки с добре обучени кучета.