fallback

Да оцелееш при атаките в Париж, Бостън и Брюксел

Американски мисионер на мормоните е един от ранените при атентатите в Брюксел от вчера

23.03.2016 | 15:22 Автор: Ирина Георгиева

Веднъж да оцелееш при атентат е късмет, а повече от три пъти - чудо. Американски мисионер на мормоните е един от ранените при атентатите в Брюксел от вчера. Но това не е първият път, когато непосредствено до момчето има нападение - то е оцеляло при атаките в Бостън и Париж, разказва The Independent.

19-годишният Мейсън Уелс от Юта се е намирал в салона за заминаващи - буквално на крачки от взривовете на летище Завентем в Белгия, при които загинаха поне 34 души, а бяха ранени над 230.  

Още по темата

Мисионерът от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни е претърпял операция на ахилесовото сухожилие. Има рана на главата, наранявания от шрапнели и тежки изгаряния.

По време на бомбените експлозии на Бостънския маратон през април 2013 г., Мейсън наблюдавал с баща си изявата на майка си. Те били повалени от мощния взрив.

"Невероятно е как това момче е преживяло повече от един атентат", коментира епископ Скот Бонд от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни в САЩ пред The New York Daily News.

"Мисля, че всички хора по света са шокирани, но според мен Мейсън е човекът, който ще се справи по-добре от другите. Той е млад мъж, който може да извлече поуките", добави Бонд.

Мейсън се намирал и в Париж по време на атентатите през ноември. Момчето обаче било в другата част на френската столица, така че не пострадал.

Точно, когато баща му Чад Уелс разбрал за атентата, президентът на мисионерите във Франция му се свързал с него и му съобщил, че синът му е пострадал, но е жив.

Осем часа по-късно разговаряли, но Мейсън бил замаян и изтощен след операцията.

"Това е третата му терористична атака", заяви баща му пред ABC NEWS.

Крис Ламбсон, приятел на семейство Уелс смята, че "божествените интервенции са помогнали на младия човек да оцелее в лицето на такива извънредни обстоятелства".

По време на брюкселските атентати на летището вчера са ранени и други мормони - 66-годишният Ричард Норби и 20-годишният Джоузеф Емпей. Те са настанени в болница.

На Мейсън му оставали още 4 месеца до приключването на две-годишната му мисия, а след това планирал да учи инженерство в Университета на Юта.

ИД пое отговорност за атентатите в летище Брюксел и метростанция Малбек.

fallback
Още от Свят
fallback