fallback

Наджим Лакрауи е третият заподозрян атентатор?

По непотвърдена информация 25-годишният белгийски гражданин е арестуван в Андерлехт

23.03.2016 | 12:19 Автор: Луиза Божинова

Наджим Лакрауи е третият заподозрян за атентатите в Брюксел, според белгийския вестник Dernière Heure (DH).

25-годишният Наджим Лакрауи е арестуван в Андерлехт, сочи информацията на медията, която не е потвърдена от прокуратурата. Лархауи е разпознат на камерите в метрото като третия атентатор, заедно с братята Халид и Брахим ел Баркауи, които се самовзривиха при самите атаки. 

Вчера две експлозии избухнаха на летище "Завентем" в Брюксел, а по-късно взривове имаше на една от метростанциите в белгийската столица. 34 души загинаха, а над 230 бяха ранените. 

Лакрауи е белгийски гражданин, роден на 18 май 1991 година. Родният му град е Схарбек, но през февруари 2015 година той е изключен от регистъра на общината заради заминаването си в Сирия.

Според белгийския вестник, цитиран от "Фокус", Лакрауи е един от първите жители в района на Брюксел, които са се присъединили към джихада в Сирия. Първите случаи на заминаване в размирната страта са регистрирани през декември 2012 година.

В Сирия бойното му име е било Абу Идрис. 

Той е издирван от властите и е заподозрян, че е създал експлозивите, използвани и при парижките атентати. Негово ДНК е било намерено на коланите с експлозиви, използвани в зала "Батаклан" и пред "Стад дьо Франс".

Разследващите обявиха в понеделник, ден преди атентатите, че Лакрауи е пътувал през септември до Унгария със Салах Абдеслам, основният заподозрян за парижките атентати. 

fallback
Още от Свят
fallback