Тръмп със засилена охрана по време на изява в Илинойс

Причината - опитът за нападение над републиканския кандидат за президент на САЩ през уикенда

14.03.2016 | 14:53 Редактор: Луиза Божинова
Тръмп със засилена охрана по време на изява в Илинойс

Засилена охрана на милиардера-политик Доналд Тръмп по време на предизборната му изява в Блумингтън, щата Илинойс. Причината са размириците, избухнали по време на митингите на кандидат-президента от Републиканската партия. През уикенда в Дейтън, щата Охайо, мъж се опита да се качи на подиума при Тръмп, но охраната на милиардера реагира светкавично и повали нападателя на земята. 

Въпреки че безредиците около Тръмп внесоха ново безпокойство в надпреварата за Белия дом, той не спря с нападките към своите опоненти. 

"Много от така наречените консервативно настроени личности вътре в моята партия ме критикуват. Но искам да ви попитам – така нареченият от вас вътрешнопартиен елит има ли подобен самолет? Мисля, че щом не притежават самолет като моя, нямат право да се наричат елит. Не мисля, че хора, които не са постигнали нищо в живота си и не са взели едно правилно решение могат да ми казват какво трябва или не трябва да правя", заяви милиардерът. 

Опонентите на Тръмп през последните няколко дни също изостриха риториката спрямо него. 

Вчера сенаторът от Флорида Марко Рубио предупреди, че едно влизане на милиардера в Белия дом, ще разгърне омраза и ще раздвижи насилие. 

Утре предстоят важни първични избори на републиканската партия в пет щата – Северна Каролина, Мисури, Илинойс, Охайо и Флорида. Критично се очертава състезанието в Охайо, щат, в който Тръмп изглежда уязвим. Една победа на губернатора Джон Кейсик там ще усложни опита на милиардера да събере мнозинството делегати, които са му нужни за номинацията.