fallback

Изневяра подтикнала към убийство бавачката от Москва

38-годишната Гюлчехра Бобокулова, която обезглави 4-годишно, е била под въздействие на наркотици

29.02.2016 | 16:27 Автор: Мария Аладжова

Арестуваната в Москва бавачка, която е заподозряна за убийството на 4-годишно момиче, е била под въздействието на психотропни вещества, пише руското издание РБК, позовавайки се на Интерфакс. 

Информацията е била потвърдена от руските власти. 

Жената беше задържана днес, след като държа отрязаната глава на детето и е заплашваше, че ще се взриви. Обезглавеното тяло на момичето е открито по-рано при сигнал за пожар в жилище в Москва.

Бавачката е изчакала семейството да напусне апартамента, след което е извършила убийството, а след това е опожарила жилището. 

Майката на убитото момиче е изгубила съзнание, когато разбрала какво се е случило с детето ѝ. Жената е откарана в болница, пише още РБК.

Следствените органи са установили, че извършителката на бруталното деяние е 38-годишна Гюлчехра Бобокулова от Узбекистан. Пред тях тя разказала, че към убийството я подтикнала изневярата на съпруга ѝ. Бобокулова обаче не могла да обясни по какъв начин това е свързано със семейството, в което е работила.

В интернет се появи видео от което става ясно, че жената е била облечена с хиджаб и е крещяла "Аллах Акбар!" с отрязаната глава на детето в ръка.

Следствието е разпитало и семейството на 4-годишната Настя М. Опечалените родители разказали, че наели Бобокулова преди една година. Сторила им се отговорен човек и добър специалист. 

По данни на LifeNews бавачката често се жалвала на работодателите си, че има проблеми със съпруга си. В последно време била във видимо напрегнато състояние, което родителите си обяснявали с натрупана умора.

Според информацията на следствието, родителите напуснали дома си около 8 ч. московско време. Приблизително по същото време от жилището е излязъл и големият им син.

Отново по данни на следствените органи, убийството е било извършено около 8:40 ч., след което Бобокулова е запалила апартамента.

/Снимка: кадър, YouTube/

fallback
Още от Свят
fallback