fallback

Мощни бури удариха източното крайбрежие на САЩ

Загинаха шестима, сред които и 2-годишно момченце

25.02.2016 | 14:50 Автор: Анисия Иванова

Мощни бури и торнада връхлетяха няколко щата по източното атлантическо крайбрежие на Съединените щати, както и южните щати Луизиана, Мисисипи и Флорида. Броят на загиналите достигна шестима души, сред които и 2-годишно момченце. Няколко десетки са пострадалите, като най-малко трима от ранените са в критично състояние.

Заради скъсани далекопроводни жици близо 210 хиляди домакинства във федерална област Колумбия са без електричество. Заради бурите училищата в Джорджия, Южна Каролина и Флорида остават затворени до второ нареждане.

Местните хора отбелязват, че никога не са виждали подобно нещо. Властите в засегнатите от лошото време щати все още не могат да изчислят пълния размер на щетите.

"Истинско чудо е, че сме живи и къщата не са срути върху главите ни. Бурята изтръгна няколко дървета от предния ни двор. Беше ужасна гледка", разказва жител на Луизиана.

В щатите Алабама и Джорджия метеоролози предупреждават за опасност от наводнения. В северната част на Джорджия има издадено предупреждение за бурен вятър, който може да достигне скорост над 130 километра в час.

 

fallback
Още от Свят
fallback