Последната книга на Умберто Еко излиза в петък

Смъртта на писателя ускори издаването й

22.02.2016 | 13:54 Редактор:
Последната книга на Умберто Еко излиза в петък
Последната книга на Умберто Еко излиза в петък

Последната книга на знаменития италиански писател Умберто Еко - "Pape Satan Aleppe", ще излезе в петък в Италия, съобщиха от издателството "Ла Наве ди Тезео".

Трудът е есе, което включва текстове, публикувани от 2000 г. в седмичника "Еспресо", на който сътрудничеше известният философ. Заглавието е заимствано от шеста песен на "Ад" от "Божествена комедия" на Данте Алигиери.

Още по темата

Според Умберто Еко изразът характеризира объркването на нашето време, се казва в резюме в сайта Амазон, подписано от писателя. 

Умберто Еко е автор на емблематични романи като ”Името на розата”, ”Махалото на Фуко”, ”Пражкото гробище”. Последният му роман ”Нулев брой” бе публикуван миналата година и вече е преведен на български език.

"Pape Satan Aleppe" трябваше да бъде публикувана през месец май, но смъртта на Еко ускори излизането й.

Умберто Еко почина миналия уикенд в Милано на 84-годишна възраст. Погребението ще бъде утре, а церемонията по прощаването няма да продължи повече от час, оповести приятелят на починалия Марио Андреозе. Освен близки и приятели, на церемонията ще присъстват колеги от университата в Болоня, в който Еко повече от 40 години преподаваше семиотика, предаде ТАСС.