Горя център за бежанци в Германия

При инцидента няма пострадали.

22.02.2016 | 12:15 Редактор: Лъчезар Вълев
Горя център за бежанци в Германия

Пожар в германския град Бауцен изпепели сграда, предвидена за настаняването на бежанци от началото на март. При инцидента няма пострадали.

Огънят не е успял да нанесе щети по околните сгради, въпреки че е имало опити да се попречи на работата на пожарникарите. В резултат са арестувани двама души.

"Задържаните са млади хора, които са били доста пияни. Арестувани са по обвинения в непристойно поведение, тъй като са крещели обидни думи на пожарникарите и са пречели на работата по потушаването на огъня", заяви Томас Кнаут, говорител на полицията.

Сградата е ремонтиран наскоро бивш хотел, в който е трябвало да бъдат настанени 300 бежанци.  Умишлен палеж е основната версия, по която работи полицията.

Антиимигрантските настроения в Германия се засилват на фона на съобщенията, че Австрия увеличи с 450 души броя на военните, които ще патрулират по границите й, с цел да се контролира бежанския поток.

Виена вече въведе ежедневна квота за мигрантите, допускани на територията й, и вече не приема повече от 80 души на ден и 3200 души, преминаващи транзит към други страни.