fallback

Таксиметрови шофьори и фермери протестират във Франция

Фермери блокират пътищата в Нормандия

27.01.2016 | 17:07 Автор: Ирина Георгиева

Трафикът в някои части на Париж остава засилен заради протеста на таксиметровите шофьори, докато някои пътища в Бретан и Нормандия са блокирани заради протест на земеделските производители.

Полицията в Париж съветва шофьорите да избегнат гара Порт Майо, основна транзитна точка в столицата за западна Франция, която бе блокирана от таксита през нощта на 26 срещу 27 януари, така че по-бързо да се стигне до летище Шарл де Гол или Орли.

Част от магистрала A1 за летище Шарл де Гол бе блокирана на 27 януари сутринта. Имаше съобщения за барикади около летищата Тулуза и Марсилия, а след това демонстрациите на таксиметровите шофьори продължили в Лил и Бордо.

#taxi 26 1 2016 #paris pic.twitter.com/okCvRNDq7u

— taximan75 (@taximan75) January 26, 2016

Междувременно фермерите в Бретан заплашиха да блокират основни пътища в страната като знак на протест срещу спада на цените и влошаването на условията на живот.

Първата блокада беше на пътя RN12, докато други са се насочили към основни пътища на страната, в това число A84 от Рен до Кан в Северозападна Франция. Протестът се е разпространил в части на Нормандия и Пеи дьо ла Лоар, съобщават от в. The Connexion.

аради блокадата автомобилите се насочват към второстепенните пътища и пътя D675. Трафикът там е претоварен, особено след Понфарси по пътя към Кан, допълват от La manche libre.

Земеделските производители са блокирали магистралата и при град Гилбервил. Входовете към магистралата са затворени и в двете посоки – към Кан и към Рен. Пътят RN174 е затворен от Конде сюр Вир към магистрала A84.

/Снимка: Архив/

fallback
Още от Свят
fallback