fallback

Протести в Молдова

На 24 януари едновременно ще изразят недоволството си поддръжници на правителството и представители на опозицията

24.01.2016 | 17:09 Автор: Ирина Георгиева

Протести в Молдова. На 24 януари едновременно ще изразят недоволството си поддръжници на правителството и представители на опозицията, която не признава одобреното на 20 януари правителство на Павел Филип. 

Над 11 хил. души са се събрали в центъра на Кишинев въпреки минусовите температури, за да изразят недоволството си срещу новото проевропейско правителство на страната, избрано преди дни. Митигнът е организиран от опозиционната социалистическа партия и дясноцентристката платформа "Достойнство и справедливост". Основното искане на протестиращите е оставка и провеждането на предсрочни избори.

Лидерът на молдовската "Наша партия" Ренато Усатий заяви около 16:30 (българско време), че пътищата в западната част на Кишинев ще бъдат блокирани за час.л

За осигуряване на реда са мобилизирани всички звена на правоприлагащите органи. 

"Ще направим всичко възможно протестите да минат мирно и без насилие." - заяви министърът на вътрешните работи на Молдова Александър Жиздан.

Вътрешния министър предупреди, че "организаторите на протестите са лично отговорни за поддържането на реда и предотвратяване на инциденти".

/Снимка: Архив/

 

irina_barkham: RT marcelsardo: Protesters are gathering in #Chisinau #Kishinev #Chişinău #Moldova pic.twitter.com/aHBc5isjwB

— Viggo Ripoff-Bychkov (@ripoff_bychkov) January 24, 2016
fallback
Още от Свят
fallback