fallback

Руско ляво движение не иска Леонардо ди Каприо в ролята на Ленин

Партията „Комунистите на Русия“ внесе протестна нота срещу желанието на руско студио да снима актьора

22.01.2016 | 00:57 Автор: Мария Аладжова

Членовете на комунистическо движение в Русия – „Комунистите на Русия“, внесоха протестно писмо в дирекцията на студиото „Ленфилм“, заради желанието на Леонардо ди Каприо да изпълнява ролите на съветски лидери.

„Изпратихме писмо на студиото, с което обясняваме, че такъв ход ще предизвика протестни действия. Ще стартираме кампания на гражданско неподчинение пред входа на студиото и просто няма да позволим достъпа до него", предупреди лидерът на движението Сергей Малинкович и допълни, че за ролите трябва да бъдат избрани руски актьори.

Преди няколко дни говорителят на „Ленинфилм“ Валери Карпов заяви публично, че ди Каприо е споделил намерението си да играе Владимир Путин, Григори Распутин или Владимир Ленин. 

Още по темата

„Често сравняват Ди Каприо с начина, по който е изглеждал Ленин на младини. Ние разполагаме с достатъчно опори, за да пресъздадем Болшевишката революция“, каза Карпов, цитиран от RT. 

В диалога се включи и руският режисьор Владимир Бортко. Той изрази готовност да снима актьора в ролята на Ленин, отбелязвайки, че ди Каприо е добър артист и „може да играе която роля си пожелае“. „С удоволствие ще работя с него, ако ме покани като режисьор“, допълва Бортко.

„Комунистите на Русия“ е малка партия, позната в страната предимно със скандалните си предложения и бързата реакция към случващото се. Сред инициативите на партията изпъкват молбата за забрана на селфи стикове на парада по случай Деня на победата, забраната за участие на американски атлети на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., както и искането централната банка на Руия да ограничи продажбата на чужди валути на руски граждани.

 

През 2015 г. от лявото движение заявиха намерението си да заснемат публично финансиран сериал за Болшевишката революция, в който да участват руски акьори.

fallback
Още от Свят
fallback