fallback

Клинтън: Путин е хулиган

Хилари Клинтън заяви, че смята отношенията си с руския президент за "интересни", пише The New York Times

18.01.2016 | 13:51 Автор: Мария Аладжова

Кандидатът на Демократическата партия за президентския пост на САЩ Хилари Клинтън сравни Владимир Путин с хулиган, пише The New York Times. Изказването си тя направи в рамките на предизборния дебат, провел се на 17 януари.

На въпрос дали ще се опита да поднови добрите отношения с руския президент, Клинтън отговори, че всичко зависи от това какво ще получи в замяна. Тя побърза да напомни, че в годините, когато заема поста Държавен секретар на САЩ, е било постигнато споразумение за съкращаване на ядрените оръжия.

Клинтън заяви, че смята отношенията си с Путин за "интересни" и частично построени на взаимно уважение. Въпреки това, по думите ѝ, в тях все пак има известна доза враждебност.

"Както много хулигани, той ще взима толкова, колкото може, до момента, в който не го спрете", поясни екс държавният секретар. 

В края на декември друг претенденд в президентската надпревара - Джеб Буш, също нарече руския държавен глава хулиган. "Ние губим влиянието си в света, а Путин го набира все повече. Той е дикратор. Той е хулиган", обяви тогава Буш.

За разлика от двете президентските фамилии обаче, Доналд Тръмп приветства мира с Русия. Това стана ясно след думите на подкрепа, които президентът отправи към него. Путин заяви, че счита Тръмп за лидер в тазгодишните избори в САЩ, което поласка милиардера.

"Винаги е голяма чест да получиш такива приятни комплименти от човек, който е толкова уважаван не само в страната си, но и извън нея", посочи Тръмп. Той дори обвини съперниците си в презиборната надпревара в завист към руския президент.

В началото на януари 2016 г. от Белия Дом публикуваха изявление на бившия държавен глава Бил Клинтън, който по време на президентството си заяви, че едва избраният тогава за президент на Русия - Путин, "има огромен потенциал", напомня РБК.  

fallback
Още от Свят
fallback