В Брюксел задържаха още шест души, заподозрени в тероризъм

Те са задържани за разпит за предполагаемия план за терористична атака по време на новогодишните празненства в белгийската столица

31.12.2015 | 13:54 Редактор: Ирина Георгиева
В Брюксел задържаха още шест души, заподозрени в тероризъм

Шестима души още са задържани за разпит във връзка с предполагаемия план за терористична атака по време на новогодишните празненства в Брюксел, съобщава AFP, позовавайки се на информация от белгийската федерална прокуратура. 

Арестите са направени по време на серия полицейки операции в и около столицата на Белгия.

На 29 декември двама души бяха арестувани в белгийската столица по подозрение, че подготвят терористични нападения. С арестите от 31 декември броят на задържаните достига 8 души.

Властите в Брюксел забраниха в новогодишната вечер да се използват пиратки и фойерверки. Силите на реда обясниха, че в настоящата обстановка употребата на такива средства изнервя хората допълнително. Общината обаче реши да не лишава хората от новогодишната заря, въпреки че обмисляше да я отмени. По улиците обаче ще има засилени проверки, а хората ще бъдат постоянно и внимателно проверявани от полицията.

На 30 декември полицията в Анкара също задържа двама души по подозрение, че са планирали да извършат терористично нападение в новогодишната нощ, предаде AFP. От полицията в турската столица съобщават, че задържаните са турци, свързани с Ислямска държава.