fallback

10 души загинаха при катастрофа на малък самолет край Делхи

Самолетът е превозвал патрул на граничните сили

22.12.2015 | 10:10 Автор: Ирина Георгиева

10 души загинаха след като лек самолет се разби малко след излитането си близо до летището в индийската столица Делхи, съобщи BBC. Самолетът Beechcraft King Air, нает от граничните сили за сигурност в Индия е паднал след като се е ударил в стена в квартала Дварка (Dwarka), а след това се запалил.

Самолетът е превозвал патрул на граничните сили, допълват властите.

Двумоторният самолет се е насочил от международното летище в Делхи към Ранчи в източния щат Джаркханд.

"Катастрофата стана около 9:50 часа местно време (04:20GMT) мигове след техниците загубили контакт с наземния контрол." - заявиха от силите за сигурност за AFP.

Телевизионни кадри показват пожар в поле, както и обезобразени и овъглени останки от самолета. Повече от дузина пожарни коли и аварийни работници са се втурнали към мястото на инцидента, за да потушат пожара. На мястото на инцидента пристигнал министърът на вътрешните работи на Индия Раджнатх Сингх.

През последните няколко години в Индия няма регистрирани самолетни катастрофи, въпреки нарастването на броя на частните авиокомпании и самолетни пътувания в страната. Последната голяма катастрофа беше в град Мангалор през май 2010г., когато загинаха 160 души.

През май 2011г. 10 души умряха, когато медицински самолет се разби в град Фаридабад близо Делхи.

India air crash kills 10 https://t.co/LUXJEIUcdX Photo: Hindustan Times #India #AirCrash #10Killed pic.twitter.com/L9CudbhdDg

— BD Business News (@BDBusinessNews) December 22, 2015
fallback
Още от Свят
fallback