10 души загинаха при катастрофа на малък самолет край Делхи

Самолетът е превозвал патрул на граничните сили

22.12.2015 | 10:10 Редактор:
10 души загинаха при катастрофа на малък самолет край Делхи
10 души загинаха при катастрофа на малък самолет край Делхи

10 души загинаха след като лек самолет се разби малко след излитането си близо до летището в индийската столица Делхи, съобщи BBC. Самолетът Beechcraft King Air, нает от граничните сили за сигурност в Индия е паднал след като се е ударил в стена в квартала Дварка (Dwarka), а след това се запалил.

Самолетът е превозвал патрул на граничните сили, допълват властите.

Двумоторният самолет се е насочил от международното летище в Делхи към Ранчи в източния щат Джаркханд.

"Катастрофата стана около 9:50 часа местно време (04:20GMT) мигове след техниците загубили контакт с наземния контрол." - заявиха от силите за сигурност за AFP.

Телевизионни кадри показват пожар в поле, както и обезобразени и овъглени останки от самолета. Повече от дузина пожарни коли и аварийни работници са се втурнали към мястото на инцидента, за да потушат пожара. На мястото на инцидента пристигнал министърът на вътрешните работи на Индия Раджнатх Сингх.

През последните няколко години в Индия няма регистрирани самолетни катастрофи, въпреки нарастването на броя на частните авиокомпании и самолетни пътувания в страната. Последната голяма катастрофа беше в град Мангалор през май 2010г., когато загинаха 160 души.

През май 2011г. 10 души умряха, когато медицински самолет се разби в град Фаридабад близо Делхи.